Achiziţii intracomunitare de bunuri în Bulgaria

Achiziţii intracomunitare de bunuri

Lucrând cu societatea dumneavoastră în Bulgaria, veţi putea efectua achiziţii intracomunitare de bunuri. UE
Achiziţiile intracomunitare de bunuri se impozitează cu cota zero de TVA (sunt scutite de TVA).

Pentru a putea beneficia de cota zero de TVA, trebuie întrunite o serie de condiţii:
  • Ambele societăţi - şi cea Bulgară (clientul), şi furnizorul trebuie să aibă coduri de TVA ca operator intracomunitar valabile la VIES;
  • Transportul trebuie să fie efectuat de la teritoriul unui alt stat-membru UE către teritoriul Bulgariei;
  • Aveţi nevoie de un document de transport - un CMR semnat de către expeditor, transportator şi destinatar (cumpărător);
  • Realitatea este că administraţia fiscală bulgară mai cere şi alte dovezi pentru transport spre exemplu dovada achitării taxei de pod care este plătită la trecerea graniţei cu Bulgaria.
Notaţi că, în cazul în care societatea este intermediar într-o operaţiune triunghiulară atunci nu sunt făcute achiziţii intracomunitare. Aceasta procedură este descrisă la: Operaţiuni triunghiulare.
Vă va trebui o justificare ce s-a întâmplat cu bunurile după ce acestea au intrat în Bulgaria. De exemplu - poate că societatea a vândut bunurile imediat după achiziţia lor. Dacă societatea a vândut bunurile în alt stat membru UE, acest lucru înseamnă că s-a efectuat o livrare intracomunitară de bunuri şi atunci societatea are nevoie de dovada efectuării transportului către un alt stat membru UE. Aceasta procedură este descrisă la: Livrări intracomunitare de bunuri.
Acest articol nu descrie deducerea TVA-ului pentru achiziţii intracomunitare de autoturisme în Bulgaria. Aceasta procedură este descrisă la: Deducerea TVA-ului pentru autoturisme.

 

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta