inregistrare TVA in Ruse, Bulgaria

Înregistrare în scopuri de TVA în Bulgaria

Înregistrarea în scopuri de TVA a societăţii

În momentul înfiinţării societăţii, aceasta nu va fi înregistrată în scopuri de TVA. Firma_ta

Societatea este obligată să depună documente pentru înregistrare în scopuri de TVA în unul dintre următoarele cazuri:

  • În cazul în care cifra de afaceri pentru ultimele 12 luni depăşeşte 100 000 leva (51 000 euro);
  • În cazul în care valoarea achiziţiilor intracomunitare pentru anul calendaristic în curs va depăşi 20 000 leva (10 200 euro); sau
  • În cazul în care va presta sau va primi servicii intracomunitare.

 

Chiar dacă societatea nu este obligată să se înregistreze ca plătitoare de TVA, această înregistrare este necesară dacă societatea are intenţia să efectueze comerţ intracomunitar, deoarece codul european de operator intracomunitar de TVA îi permite societăţii să efectueze achiziţii intracomunitare de bunuri fără TVA.

Deci, orice societate care nu îndeplineşte criteriile pentru înregistrare obligatorie în scopuri de TVA ar putea solicita înregistrare opţională.

În Bulgaria fiecare societate care este înregistrată în scopuri de TVA are şi un cod european de TVA care poate fi verificat pe pagina UE VIES şi permite societăţii să aplice cota zero de TVA pentru livrări şi achiziţii intracomunitare de bunuri şi servicii.

 zero

Pentru înregistrarea în scopuri de TVA, administratorul societăţii sau unul dintre administratorii societăţii va trebui să se deplaseze până în Bulgaria şi trebuie să ne împuternicească prin procură legalizată de notar public. Acest lucru nu poate fi făcut la prima vizită în Bulgaria, la depunerea documentelor pentru înregistrarea societăţii la Registrul Comerţului, deoarece atunci societatea incă nu a fost aprobată spre înregistrare şi încă nu i-a fost atribuit un CUI.

Înregistrarea în scopuri de TVA durează până la 14 zile (2 săptămâni) după depunerea documentelor la administraţia fiscală şi costă 200 de euro.

În urma înregistrării în scopuri de TVA societatea va avea cod de TVA valabil pe pagina Uniunii Europene VIES.

Cota de TVA pentru operaţiunile intracomunitare va fi zero.

Cota de TVA pentru operaţiunile în Bulgaria va fi de 20%.Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta