Importuri şi exporturi extracomunitare - Contabil Bulgaria

Importuri şi exporturi extracomunitare

În cazul, în care o societate bulgără exportă bunuri în afara UE, aceasta operaţiune este scutită de TVA. globe
Importul şi exportul de bunuri în afara UE sunt efectuate prin punctele vamale. Puteţi efectua importuri şi exporturi prin punctele vamale din Bulgaria sau prin punctele vamale din orice stat membru al UE. Mai întâi societatea trebuie să obţină un cod de înregistrare EORI. EORI trebuie obţinut în Bulgaria. Noi vă oferim şi acest serviciu.
Ca o regulă generală, exporturile sunt scutite de taxe vamale şi de TVA.
Pentru importuri se plătesc taxe vamale şi TVA (iar pentru anumite produse - şi accize). Taxele vamale sunt unificate la nivel european, adică sunt egale pe tot teritoriul UE. TVA-ul pentru import se plăteşte în statul, în care se efectuează importul. În Bulgaria cota de TVA este de 20 la sută.
Dacă faceţi import în Bulgaria şi ulterior faceţi livrare intracomunitară de bunuri în alt stat din UE fără TVA, atunci firma va avea TVA de recuperat şi o să trebuiască să ceară rambursarea TVA-ului de le Finanţele din Bulgaria. În Bulgaria obţinerea rambursării de la administraţia fiscală se face după un control fiscal. Dacă actele sunt în regulă în Bulgaria TVA-ul nu se recuperează greu. Legislaţia fiscală prevede recuperarea TVA-ului în termen de 30 de zile după depunerea decontului de TVA, dar Finanţele au dreptul să prelungească acest termen.

Condiţiile, în care puteţi aplica cota zero de TVA pentru livrare intracomunitară, sunt:
  • Firma din Bulgarian şi cumpărătorul din UE trebuie să fie inregistraţi ca operatori intracomunitari;
  • Bunurile trebuiesc transportate din teritoriul Bulgariei în teritoriul unui alt stat din UE;
  • Firma trebuie să aibă un CMR semnat de expeditor, transportator şi destinatar;
  • Finanţele din Bulgaria mai cer chitanţa pentru taxa de pod, plătită la trecerea podului peste Dunăre, dacă autoturismul, cu care a fost transportată marfa a traversat Dunărea.

Dacă veţi face importul sau exportul la Ruse, pentru serviciile vamale vă putem pune în legătură cu un comisionar vamal.

În comerţul extracomunitar nu vă recomandăm să lucraţi cu firme off-shore.

 

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta